C9 - DAG 6
Denna omgången av detoxen har verkligen gått så mycket lättare än vad den gjorde sist. Jag vet inte vad det beror på men idag har det redan gått sex dagar! Helt galet. Nu är det bara slutspurten kvar. Heja heja!!

Kroppen känns lättare och benen piggare igen. Imorgon hoppas jag att vädret tillåter mig att löpa en runda. Frisk luft och träning är balsam för själen. Både jag och Emil har börjat komma igång igen så de känns bra. Annars börjar jag känna av lite skav i halsen igen och huvudet har varit tungt idag. Jag hoppas verkligen att jag slipper fler förkylningar nu. Peppar, peppar!!
Eftersom det är lördag idag så lyxade vi till de med en lättare soppa till lunch och sen en hemmagjord cesarsallad till kvällsmat. Mums säger jag bara! Till och Emil gav den bra betyg och då är det inte fy skam kan jag lova! Sallad är inte hans favoriträtt men idag smakade den gudomligt gott. Att den sedan är superenkel att göra är ju bara ännu ett plus. Testa ni också!
Till ceasarsalladen:
Stekt kyckling
romansallad
parmesanost
bacon
gurka
tomat
Brödkrutonger*
Till cesardressingen:
1 dl olivolja
1 1/2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1/2 – 1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardellfileer
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 msk grädde
salt & peppar
Gör så här:
Hacka ner sardellerna i en skål, vänd ner äggula, pressad vitlök, citron. Mixa detta och häll i lite av olivolja/rapsoljan i taget, tills allt blandat sig, vänd ner osten & grädde tills och mixa slätt. Smaka av med salt & peppar och ev. dofta över lite cayennepeppar.
*Så här gör du frasiga brödkrutonger:
2 rostbröd
olivolja
Rosta dem i ugnen på 200 grader tills de blir riktigt frasiga och gyllene.
Dela dem i fyrkanter och låt svalna.
