Framgång för mig är att få göra det jag vill, när jag vill och med dom jag tycker om. Att våga tro på mig själv och ta mina egna beslut. För mig är detta livskvalitet, men jag kanske har fel. Vad betyder framgång för dig?

TIPS PÅ HUR DU KOMMER I GÅNG EFTER EN REJÄL FÖRKYLNING

Publicerad 2015-10-29 23:02:10 i Träning & Hälsa,

Du har precis kommit i gång ordentligt med träningen och känner dig relativt stark. Du orkar nu utmana dig själv och känner att du kan öka tempot när du springer. Det är då och förkylningen slår till. Värre än någonsin med feber halsont och hosta. Detta hände mig och jag är nu i gråzonen där jag står i valet och kvalet om jag ska ta mig ut på en runda eller inte. dagtid känner jag mig frisk igen men på kvällar och framförallt på morgonen är jag fortfarande väldigt tät och hängig. 

Jag vill så himla gärna komma i gång igen! Jag behöver det båda kroppsligt då jag känner av värk i både axlar, nacke och rygg när jag jobbar om jag inte tränar men även för min egen mentala del. Jag älskar att träna för då tänker jag inte på något annat än de jag gör just där och då. Inget jobb, inga barn, inga väskor som ska packas, ingen mat som lagas, handlingslappen som ska skrivas eller vad det än är som snurrar där uppe innan jag ger mig ut. Tiden då jag tränar är min tid då jag rensar skallen och samlar en massa ny energi!
 
 
Här kommer några tips på hur jag brukar tänka efter att jag varit sjuk.
 
1. Börja med promenader
Låter galet tråkigt jag vet, men tänk på att ta det lugnt i början och öka upp träningen successivt. Om du känner dig hyfsat frisk börja med en promenad på ca.30 minuter. Känn efter noga på hur kroppen reagerar timmar efter och även nästa dag.
 
2. Öka tempot successivt
Mår du fortfarande bra efter den första turen så börja ta raska promenader varannan dag. Tänk på att inte ta ut dig!
 
3. Styrketräning
Efter några dagar så kan du börja styrketräna lite lätt. Tänk på att styrketräningen är lite "snällare" mot kroppens immunförsvar än vad konditionsträningen är.
 
4. Övergå till vanlig träning
Efter 5-6 lättare pass kan du övergå till vanlig träning igen, men tänk på att sänka nivån och fortsätt att känna efter så du inte överanstränger dig. 
 
5. Undvik stora folksamlingar 
Särskilt direkt efter ett träningspass för då är du mer mottaglig för nya infektioner eftersom ditt immunförsvar tillfälligt försvagats.
 
6. Ge kroppen mycket energi

Ät ordentligt! Näringen hjälper dig att bryta ner infektionen.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Karin Hansson

Mitt namn är Karin Hansson och jag arbetar med rekrytering och coachning i ett världsledande Network Marketing företag. Här på min blogg tänkte jag dela med mig av min vardag och mina erfarenheter när de gäller att nå framgång, hur du håller motivationen uppe och hur du får den personliga utveckling som just du behöver. Kontakta mig här; [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela