HEMMAGJORD GRANOLA
Ni måste bara testa denna supergoda ungsrostade musli som är precis lagom knaprig. Perfekt att äta som frukost, mellanmål eller efter din träning. Tillsammans med vanlig naturell yoghurt/kvarg/keso och bär går den att variera i mängder!
Ingredienser ca.20 port.
8 dl rågflingor
2 dl vetekli
2 dl pumpafrön/solroskärnor
1 dl linfrö
2 dl grovt hackade nötter (mandlar, hasselnötter, cashewnötter - välj dina favoriter)
2 dl vatten
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl farinsocker
1/2 dl mörk sirap
1 dl kokosolja
1 msk honung
150-200 g torkad frukt (aprikoser, tranbär, russin m.fl.)
Så här gör du;
1. Blanda gryn, kli, frön och nötter i en stor bunke. Ta fram en kastrull och häll i vatten, kryddor, socker, sirap,olja och honung. Värm blandningen varsamt under omrörning några minuter, men låt den inte koka upp, allting ska bara smältas samman.
2. Häll blandningen över allt det torra i bunken. Blanda ihop ordentligt och sprid ut på två plåtar täckta med bakplåspapper.
3. Rosta i ugnen, 175 grader, cirka 30 minuter, rör om minst tre gånger under tiden. Det bränns lätt, håll koll!Granolan är klar när den är gyllenbrun. Vänta lite längre om du vill ha en riktig knaprig granola.
4. Ta ut plåtarna och låte svalna lite. Häll på torkad frukt, rör om och förvara i en lufttät burk.

