MUSTIG ROTFRUKTSGRYTA
Här kommer receptet på en HELT FANTASTISK höstgryta som jag laga för ett tag sedan. Så himla god!! Rotfrukterna går att utesluta om man inte äter det.
8 portioner
1 kilo högrev
1 kålrot
3 morötter
2 paprikor i olika färger
250 gram kastanje champinjoner
2 paket bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl vatten
1 dl rött vin
3 dl vispgrädde
5 msk touch of taste oxfond med vin
(1 msk kinesisk soja)
1 dl färsk timjan
salt & peppar
smör att steka i
Fräs bacon, finhackad lök + vitlök med bacon, skivade champinjoner och paprika. Lägg upp på fat. Skär köttet i 3-4 cm och bryn i smör och olja i samma panna. Stek i omgångar så köttet inte kokar. Skala morötter och kålrot och skär i i stavar/bitar. Lägg över köttet i gryta med vatten, vin och fond. Låt allt koka i ca 30 minuter. Lägg sedan ner rotfrukterna och låt koka ytterligare 30 minuter. Rör ner grädde och finhackad timjan och grönsaks/baconfräset. Låt allt koka ihop under 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer fond. Jag häller alltid ner en skvätt kinesisk soja också. Servera med valfritt tillbehör. Garnera gärna med en kvist timjan!
